سرآشپز زارع

خواص دمنوش نعناع و آویشن

Shape Image One
Shape Image One
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
 Shape Image Four
خواص دمنوش نعناع و آویشن
  • alidashti
  • آگوست 23, 2023
  • بدون دیدگاه

خواص دمنوش نعناع و آویشن

آویشن که با نام آزربه گفته می‌شود، گیاهی از خانواده نعناع است که بیش از 350 گونه در جهان دارد. در کشور ما می‌توانید حدود 14 نوع آویشن را پیدا کنید.

در ادامه به معرفی مهم‌ترین خواص آزربه برگرفته از سایت ایسنا رو می‌پردازیم:

 یک متخصص گیاهان دارویی با بیان اینکه گیاه “آذربه” و “آویشن” هر دو از یک ریشه بوده و تنها تفاوت در طعم و رایحه آنهاست، افزود: گیاه آویشن در بیشتر نقاط کشور برداشت می‌شود درحالی‌که گیاه آذربه بیشتر در نقاط غرب کشور به‌ویژه در استان همدان می‌روید.

مهم‌ترین نکات خواص دمنوش آویشن

  • خواص دمنوش آویشن برای درمان بیماری‌های مختلف
  • خواص چای آویشن برای حنجره
  • بهبود گردش خون با خواص زعفران و چای آویشن
  • خواص چای آویشن خانگی
  • تهیه چای با آویشن، پونه کوهی و نعنا

خواص دمنوش آویشن برای درمان بیماری‌ های مختلف

شاید همه خواص چای آویشن را ندانیم، اما همه می‌دانیم که گیاه آویشن بسیار خاص است. دمنوش آویشن یکی از بهترین دمنوش هایی است که برای انواع بیماری‌های عفونی و ویروسی مفید است. آویشن یکی از قدیمی‌ترین و متمایزترین دمنوش های دنیاست. کاربردهای آویشن به این موارد محدود نمی‌شود. از آویشن به‌عنوان ادویه در غذا نیز استفاده می‌شود.

آویشن که با نام دیگری نیز خوانده می‌شود، گیاهی از خانواده نعناع است که بیش از 350 گونه در جهان دارد. در کشور ما می‌توانید حدود 14 نوع آویشن را پیدا کنید. این نشان می‌دهد که ما هنوز چیز زیادی در مورد آویشن نمی‌دانیم. در این مقاله از سرآشپز مهدی زارع به بررسی خواص این نوشیدنی می‌پردازیم و طرز تهیه آن را به شما آموزش می‌دهیم.

خواص دمنوش آویشن برای حنجره

خواص دمنوش آویشن برای حنجره

برای تسکین التهاب حنجره و لوزه‌ها می‌توانید چای آویشن بنوشید. مشکل التهاب به‌خصوص در زمستان به دلیل سرماخوردگی و در بهار به دلیل حساسیت‌های فصلی بسیار آزاردهنده است. نوشیدن چای گرم آویشن همراه با بخور گیاه آویشن یکی از راه‌های خوب برای رفع التهاب مجاری تنفسی است.

طرز تهیه و مصرف دمنوش آویشن

برای استفاده از خواص چای آویشن برای درمان مشکلات گلو، کافی است دو لیوان آب را بجوشانید و سپس نصف فنجان پودر آویشن خشک را به آن اضافه کنید. سپس اجازه می‌دهیم به مدت بیست دقیقه بپزد. سپس بگذارید چای قبل از نوشیدن کمی خنک شود.

دمای مناسب برای استفاده از دمنوش آویشن

نوشیدن چای سرد در درمان این بیماری کمتر مؤثر است، اما استفاده از نوشیدنی‌های گرم نیز می‌تواند آسیب جدی به مری و حنجره وارد کند. دمای مناسب برای چای و نوشیدنی‌های گرم دمایی است که پس از کاهش دمای جوش، نوشیدنی داغ به دمایی برسد که دیگر حرارتی از آن بالا نیاید.

بهبود گردش خون با خواص زعفران و دمنوش آویشن

نکته مهمی که قبل از بررسی خواص چای زعفران باید به آن اشاره کرد این است که نه‌تنها در مورد آویشن، بلکه دررابطه‌با هر گیاه خوراکی می‌توان آن را با گیاهان دیگر ترکیب کرد و از انواع دم‌نوش‌های گیاهی استفاده کرد. انتخاب گیاهانی که با یکدیگر سازگار باشند در طب سنتی بسیار مهم است؛ زیرا در صورت عدم سازگاری می‌توانند یکدیگر را خنثی کنند. البته در برخی موارد با عوارض جدی مواجه خواهید شد.

به‌طورکلی زعفران گیاهی است که ترکیب بسیار مناسبی برای استفاده در چای آویشن است و می‌تواند نتایج مؤثری برای سلامتی داشته باشد. استفاده از خواص دمنوش آویشن همراه با زعفران، علاوه بر خواص ذکر شده در قسمت‌های قبلی دمنوش آویشن، شامل مواردی مانند تسکین درد، دردهای قاعدگی، تحریک اعصاب، خون‌سازی و بهبود گردش خون می‌شود. دستور پخت نیز بسیار آسان است. کافی است مقدار کمی زعفران آسیاب شده را به پودر آویشن اضافه کنید و در آخر چای را بنوشید.

خواص دمنوش آویشن برای تسکین علائم سرماخوردگی

خواص دمنوش آویشن برای تسکین علائم سرماخوردگی

برای تهیه دمنوش آویشن برای سرماخوردگی، به‌سادگی بعد از تهیه چای، عسل را اضافه کنید. اما برای تهیه چای، حدود یک قاشق‌چایخوری آویشن خشک یا 6 برگ تازه را در آب جوش دم کنید. معمولاً 10 دقیقه برای این مرحله کافی است.

حالا یک قاشق عسل اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس به‌آرامی تزریق را از طریق یک الک فیلتر کنید. عسل یکی از اصلی‌ترین و قدیمی‌ترین غذاهای بشری است که از زمان‌های قدیم محبوبیت داشته است. عسل می‌تواند نقش مؤثری در کاهش علائم سرفه حاد ناشی از عفونت‌های دستگاه تنفسی داشته باشد. خداوند در کتاب مقدس قرآن به مردم خبر می‌دهد که در این غذا شفای بیماری‌ها وجود دارد.

احتیاط‌ و موارد منع مصرف دمنوش آویشن

با وجود خواص چای آویشن، باید به موارد منع مصرف نیز توجه ویژه داشت. مصرف زیاد آویشن یا عصاره آن در دوران بارداری می‌تواند احتمال سقط‌جنین را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد. به زنان باردار پیشنهاد می‌کنیم تاحدامکان از مصرف چای آویشن خودداری کنند.

بر اساس نتایج آخرین تحقیقات، مشخص شد که گیاه آویشن می‌تواند روند لخته‌شدن خون را به تأخیر بیندازد؛ بنابراین افرادی که در آینده جراحی دارند بهتر است 2 هفته قبل از جراحی از آویشن استفاده نکنند. مصرف آویشن برای بیماران مبتلا به بیماری‌ها و اختلالات تیروئید توصیه نمی‌شود. همچنین برخی از افراد ممکن است به آویشن و فرآورده‌های آن حساسیت داشته باشند. در این صورت نباید از خواص چای آویشن به‌صورت خوراکی یا موضعی استفاده کرد.

تهیه دمنوش با آویشن، پونه کوهی و نعنا

خواص دمنوش آویشن نقش بسیار مهمی در درمان سرماخوردگی و دردهای قاعدگی دارد. این دمنوش انتخابی مناسب برای پاییز و زمستان است. می‌توانید علاوه بر چای آویشن از پونه کوهی و نعنا نیز استفاده کنید.

از خواص دمنوش با آویشن، نعناع و پونه کوهی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سنگینی معده را برطرف می‌کند
  • به حل مشکلات کبدی کمک می‌کند
  • ایجاد حس آرامش
  • به درمان بیماری‌های دستگاه گوارش کمک می‌کند
  • درمان اسهال

خواص دمنوش آویشن

خواص دمنوش آویشن خانگی

برای بهره‌مندی از خواص چای آویشن می‌توانید به دو صورت از آن استفاده کنید. یکی خرید چای آماده یا تهیه آن با آویشن تازه. برای تهیه یک لیوان بزرگ چای آویشن می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • 5 تا 7 شاخه آویشن تازه و تمیز آماده کنید
  • نصف لیموی تازه
  • یک قاشق‌چایخوری عسل طبیعی
  • آب فیلتر شده یا قلیایی در صورت نیاز

ابتدا آویشن و آب را در قوری مناسب بریزید. سپس آبلیمو را بردارید و داخل قوری بریزید. در این مرحله می‌توانید پوسته‌های بیشتری اضافه کنید. بگذارید قوری به مدت پنج دقیقه روی حرارت غیرمستقیم دم بکشد. قوری را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. وقتی چای به دمای قابل نوشیدن رسید، آن را از صافی عبور دهید و سعی کنید عسل را خوب مخلوط کنید.

استفاده از آویشن در آشپزی

می‌توانید از آویشن در غذاهای مختلف استفاده کنید. به‌طورکلی آویشن یکی از بهترین گزینه‌های طعم‌دهنده غذاست.

نکته مهمی که باید بدانید این است که آویشن طعم غالب غذا را می‌گیرد؛ اما درعین‌حال غذا را تلخ نمی‌کند. اگر این نکته را رعایت کنید می‌توانید هم از غذا و هم از عطر آویشن لذت ببرید. از بهترین غذاهایی که آویشن می‌تواند ادغام کند می‌توان به گوشت چرخ‌کرده یا بوداده، سبزی‌ها یا ماهی، انواع سوپ و پیتزا اشاره کرد. این گیاه علفی و معطر مصارف دارویی فراوانی دارد و در صنایع غذایی مانند پیتزا، پاستا، پنیر، ماهی، مشروب و ذرت مکزیکی به مقدار زیاد مورداستفاده قرار می‌گیرد.

آویشن؛ گیاهی که در تاریخ طب سنتی بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد

در طب سنتی ایران و جهان، آویشن یک جایگاه کلیدی در درمان بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی دارد. در روایات مختلف از این گیاه با عنوان صعتر یاد شده است. برای پیداکردن گونه‌های مختلف آویشن در ایران، باید به مناطق کوهستانی به‌خصوص کوهپایه‌های فریدون‌شهر و شهرستان اقلید مراجعه کنید. اگر در تهران زندگی می‌کنید می‌توانید در کوهپایه‌های شهر دماوند هم آویشن خودرو را پیدا کنید.

امتیاز ما
خواص دمنوش نعناع و آویشن

اکتشاف ترکیبی از خواص دمنوش نعناع و آویشن برای افزایش سلامتی. از آرامش تا ضدعفونی کننده، این دمنوش تمامی نیازها را تامین می‌کند

امتیازدهی ویرایشگر:
4.6

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط و راهنمایی با سرآشپز زارع شماره خود را وارد کنید